Pääjärven Ympäriajo

Päivämatkat n. 250-350 km ja kokonaismatka n. 900km
Oppaina Kari Tiainen, Matti Hurttia ja Manolo Barnes
(1.6.-30.9. välisenä aikana)

1. Päivä
Aikainen kokoontuminen Ruka Tonttu Hotellilla. Sieltä starttaamme ohjaajakokouksen jälkeen hiekkateitä pitkin kohti Kortesalmen tullia. Rajavyöhykkeellä ajamme huonokuntoista hiekkatietä kohti Saksalaisten sodan aikaista lentokenttää.  jatketaan venäläistä metsäpalon katkouraa, hiekkaspooria, kohti Pääjärven kylää. Siellä lounastetaan ja hankitaan tarvittavat luvat Pääjärven ympäriajoon, sekä Paanajärven kansallispuiston läpiajoon. Matka jatkuu itään kohti Kiestingin kylää. Sieltä suuntaamme pohjoiseen Pääjärven pohjoisrannalle, Niskan kylään. Päivän päätteeksi majoitumme upeassa Bazaniska-kelomökkikylässä.

2. Päivä
Aamiainen nautitaan rennosti ja turhia aikailematta lähdetään kurvailemaan Niskan ympäristöön. Lounastamme majapaikalla puolenpäivän aikaan. Sen jälkeen ylitämme joen lautalla Tsipringan puolelle. Kunnon kuraspoorin jälkeen maisema muuttuu totaalisesti.
Maaperä on hiekkaisempaa ja mahtavat tunturimaisemat hivelee silmää. Iltapäivän lenkkimme päätteeksi ajamme Niskan vastarannalle. Pyörät jätetään puuta vasten ja siirrytään venekyydillä takaisin Bazaniskaan saunaan ja illanviettoon.

3. Päivä
Aamupalan jälkeen palataan veneellä pyörien luo. Sen jälkeen hieman kuraspooria ja sitten Pääjärven länsipuolta kohti Pääjärven kylää. Ajopäivä alkaa huikeissa maisemissa Tsipringa-järven rantaviivaa hivellen. Sen jälkeen tullaankin Paanajärven kansallispuistoon. Siellä reitti vie todella kauniin, lähes valkoisen jäkälämeren keskelle ja sitä ympäröiville poluille. Noin 160km nautiskelun jälkeen kurvaamme tankille ja lounaalle Pääjärvelle. Sieltä jatketaan takaisin rajavyöhykkeelle ja Kortesalmen tullista jatketaan Rukalle.

HINTA

1490 € *Omalla valkokilpiendurolla 1190 €

Sis. opaspalvelut, vuokrapyörän (Husqvarna TE 350 tai KTM EXC-F 350) kuluvine osineen ja bensoineen, palvelut ja luvat Venäjällä, 2 yön majoitus Bazaniskassa 2 hengen huoneissa täysihoidolla alkoholittomilla ruokajuomilla. Ruka Tonttu tarjoaa majoitusta 69€ tupla huone aamupalalla – tämä tarjous koskee vain safaria edeltävää yötä ja safarin jäkeistä yötä. Hintaan sisältyy myös sauna.

Varustevuokra: 40€ koko safarin ajaksi (endurovaatesetti Ilman sadevaatteita).

*Matkaan voi myös osallistua omalla nelitahtisella valkokilpi endurolla. Sen on kuitenkin oltava ns. kevyt enduro 250 - 500-kuutioinen. Myös KTM 690 ja Husqvarna 701 sopivat hyvin. Omalla pyörällä osallistuvien on tultava safaria edeltävänä iltana “katsastukseen”, matkaan ei voi lähteä keskenkuntoisella pyörällä!

SAFARIIN OSALLISTUVILLA TULEE OLLA VOIMASSAOLEVA VIISUMI JA KATTAVA MATKAVAKUUTUS!

Ota yhteyttä