Yleistä

Mikä on Endurosafari?

Endurosafari on maastomoottoripyörillä tehtävä opastettu ryhmäajo maastossa. Safareillemme voi osallistua jos omaa moottoripyörän peruskäsittelytaidot.

Oulu Adventuren järjestämät safarit toteutetaan yhteistyössä Espanjan aurinkorannikolla, Fuengirolassa, sijaitsevan Exdreames S.L.:n kanssa. Yrityksen perustajana on Enduron 7-kertainen maailmanmestari, Kari Tiainen.

Järjestämme endurosafareita syyskuusta – toukokuuhun Espanjassa ja Marokossa, sekä kesäisin Suomessa.

Ryhmäkoko on max. 9 henkilöä. Suuremmat ryhmät erikseen sovittaessa. Safareitten pituudet vaihtelevat puolesta päivästä viikkoon. Yhdistämme pienet ryhmät ja yksin matkaavat yhdeksi ryhmäksi. Voit siis osallistua päiväsafareille vaikka yksin ja vaikka vain yksittäisenä päivänä.

Enduroajon perusasioita

Ajaminen maastossa vaatii kohtuullisen peruskunnon. Nautit safaripäivistä eniten kun ajat itsellesi sopivalla nopeudella. Väsymistä voit ehkäistä tankkaamalla aina tauoilla sopivasti vettä ja jotain suolaista.

Tässä muutamia asioita, joita voi ajatuksissaan opiskella ennen safarille tuloa.

  • Aja tasaisesti isohkolla vaihteella.
  • Aja seisten. Pyörä kääntyy nopeammin ja epätasaisuudet sujuvat pehmeämmin. Mutkissa voit istua, mutta istu edessä.
  • Pyri pitämään jalat tapeilla.
  • Vältä etujarrun käyttöä varsinkin mutkissa.
  • Luistata kytkintä aina kun haluat tasaista ja sitkeää vetoa, esim. vaikeissa paikoissa. Pidä ajon aikana yksi tai kaksi sormea kytkimen päällä.
  • Älä tuijota eturengasta vaan siirrä katse kauemmaksi yli vaikeiden kohtien.
  • Pidä riittävä välimatka edessä olevaan.  Jos eksyt tai jäät jälkeen porukasta: pysähdy ja jää odottamaan opasta.
  • Aja rauhallisesti omaa ajoa.

Hotellisuosituksia Fuengirola

Confortel Fuengirola ****
Neljän tähden Confortel Fuengirola Espanjan Fuengirolassa sijaitsee 300 metrin päässä Los Bolichesin rautatieasemalta. Fuengirolan keskustaan kävelee hotellilta kymmenessä minuutissa. Hotellissa on 180 huonetta. Huoneiden varusteisiin kuuluvat oma kylpyhuone, satelliittitelevisio, ilmainen langaton internetyhteys ja minibaari. Huoneissa on myös ilmastointi ja oma parveke, joka monissa huoneissa on merinäköalalla. Valikoimassa on kahden ja kolmen hengen huoneita. Hotellissa on mahdollisuus aamiaiseen, mutta siitä peritään lisämaksu. Hotellilla on ravintola, ulkouima-allas ja solarium. Vastaanotto palvelee ympäri vuorokauden. Sisäänkirjautuminen on mahdollista kello 14.00 alkaen ja uloskirjautuminen kello 12.00 asti. American Express-, Visa-, Euro/Mastercard- ja Diners Club-luottokortit käyvät hotellissa.

Osoite: Paseo Marítimo Rey de Espana 87, 29640, Fuengirola, Espanja
http://www.confortelfuengirola.com
Kävelymatkan päässä halliltamme.

Casa Consistorial ****
Hotel Casa Consistorial sijaitsee aivan Fuengirolan historiallisessa keskuksessa. Se on rakennettu ensimmäiseksii viralliseksi Kaupungintaloksi ja avasi ovensa helmikuun 15. vuonna 1868. Vuonna 2013 laajan remontin jälkeen se muutettiin 38 huoneen ja neljän tähden luxus-hotelliksi. Rakennuksen julkisivu säilytettiin ja restauroitiin historiaa kunnioittaen. Hotelli Casa Consistorialin ympäristöstä löydät kaiken tarvitsemasi: ostoskeskuksia, leikkikenttiä ja tietysti uimarannan – kaikki kävelyetäisyydellä hotellilta. Hotellilta voit myös vuokrata polkupyöriä. Kaikki palvelut kattavalla hotellilla on baari ja ravintola, 24h vastaanotto ja kattoterassilla sijaitseva upea ulkoallas saunoineen. Sisäänkirjautuminen on mahdollista kello 16.00 alkaen ja uloskirjautuminen kello 12.00 asti. American Express-, Visa- ja Mastercard-luottokortit käyvät hotellissa.

Osoite: Plaza Reyes Católicos s/n, 29640, Fuengirola, Espanja
http://www.hotelcasaconsistorial.com

Hostal Nevada ***
Hostal Nevada sijaitsee kansainvälisessä ja myös Suomalaisten suosimassa Fuengirolassa. Se on muutaman minuutin kävelymatkan päässä meren rannalta. Korttelin päässä on Los Bolichesin juna-asema ja Supercor ruokakauppa sekä El Corte Ingles tavaratalo. Lähellä monipuoliset palvelut sekä suomenkielisiä yrityksiä. Kaikissa huoneissa on kylpyhuonen, taulu-TV, jääkaappi, kassakaappi ja ilmastointi. Osassa huoneista parveke, mikroaaltouuni tai oma keittiö. Kattoterassilla käytettävissa oleskelutila jossa yhteiskeittiö.

Osoite:C. Santa Gema 1, Los Boliches , Fuengirola
http://hostalnevada.es/
Kävelymatkan päässä halliltamme.